_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

BIO NAKTSSVECES eļļa

Naktssveces eļļa ir bagātākais omega-6 taukskābju - linolskābes un gammalinolskābes - dabīgais avots
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.

BIO NAKTSSVECES eļļa



Naktssvece ir savvaļas augs, kura dzimtais areāls ir Ziemeļ- un Dienvidamerika. Naktssvece zied dzelteniem ziediem, kas izkārtoti krāšņā vārpā. Ziedi atveras vakarā, bet nākamajā dienā tie aizveras un novīst, un no šīs auga īpatnības cēlies tā nosaukums – naktssvece vai vakara prīmula. Šī auga saknes, ziedi, augļi un sēklas tiek lietoti dažādu indiāņu cilšu medicīnā jau gadsimtiem ilgi. Naktssveces lapas un miza tiek uzskatītas par spēcīgu antibakteriālu un pretiekaisuma līdzekli, kam piemīt audus savelkošas un nomierinošas īpašības. Bet tomēr par svarīgāko naktssveces aktīvo sastāvdaļu tiek uzskatīta gamma-linolēnksābe, kas lielā daudzumā atrodama šī auga sēklās. No sēklām savukārt tiek iegūta naktssveces eļļa, kas mūsdienās ir kļuvusi par vienu no biežāk lietotajiem augu preparātiem visā pasaulē.



Naktssveces eļļas labvēlīgā ietekme uz veselību



Mūsdienās miljoniem cilvēku visā pasaulē izmanto naktssveces eļļas labvēlīgo ietekmi uz veselību. Naktssveces eļļas sastāvā var būt līdz pat 14% gamma-linolēnskābes, kas ir viena no vērtīgākajām taukskābēm, kas sastopama vēl tikai gurķenes sēklu, upeņu sēklu un kaņepju sēklu eļļās. Pateicoties šai vērtīgajai taukskābei, naktssveces sēklu eļļa var palīdzēt premenstruālā sindroma, fibrocistisku krūšu sāpju, ekzēmas, reimatoīdā artrīta, diabēta, sirds un asinsvadu saslimšanu, osteoporozes gadījumā, kā arī tā var labvēlīgi ietekmēt sievietes veselību menopauzes un grūtniecības laikā.



Ādas veselība

Par vienu no efektīvākajiem veidiem, kā mazināt ekzēmas izpausmes, tiek uzskatīta uztura bagātināšanas ar gamma-linolēnskābi vai eļļām, kas satur gamma-linolēnskābi, tai skaitā naktssveces eļļu. Turklāt gamma-linolēnskābe veicina ādas mitrināšanas procesu un palīdz pasargāt to no ārējās vides nelabvēlīgās ietekmes.



Artrīts

Vairāki pētījumi liecina, ka gamma-linolēnskābe spēj palīdzēt mazināt reimatoīdā atrīta izsauktas locītavu sāpes, uztūkumu un rīta stīvumu. Tādejādi tiek samazināta vajadzība lietot nesteroīdos sāpju remdinošos medikamentus.



Novecošana

Cilvēkam novecojot, it sevišķi sāk izpausties gamma-linolēnskābes trūkums organismā, jo samazinās vielmaiņas aktivitāte, kā arī organisms ir vairāk piesārņots ar transtaukskābēm un dažādām ķīmiskajām pārtikas piedevām, kas neļauj gamma-linolēnskābei sintezēties un uzsūkties organismā. Lietojot naktssveces eļļu, var tikt papildināti organisma gamma-linolēnskābes krājumi un tādejādi atgūts organisma „jaunavīgums”, uzlabojoties ādas, matu un nagu stāvoklim un vispārējai pašsajūtai.



Naktssveces eļļa ādas kopšanā

Naktssveces eļļa ir izplatīta dažādu ādas kopšanas produktu sastāvdaļa, jo tai piemīt mīkstinošas, antibakteriālas, pretiekaisuma īpašības. Sevišķi ieteicama naktssveces eļļa ir sausas, apsārtušas un sasprēgājušas ādas kopšanai, turklāt to var arī izmantot ādas ar pigmentācijas plankumiem un aknes problēmām kopšanai.

Lietošanas ieteikumi



Uzsākot lietot naktssveces eļļu, ir ieteicams konsultēties ar savu ārstu. Ieteicamā dienas deva var atšķirties atkarībā no tā, kādam nolūkam eļļa tiek lietota. Vispārējās veselības stiprināšanai ieteicamā dienas deva ir 1 tējkarote.



Šo eļļu drīkst lietot arī grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā, bet vienmēr pirms to darīt, ir ieteicams konsultēties ar ārstu. Parasti naktssveces eļļas lietošanai nav nekādu blakusefektu, bet reti gadās, ka tā izsauc sliktu dūšu, vēdergraizes un caureju. Lai novērstu šos simptomus, naktssveces eļļu ieteicams uzņemt ēšanas laikā, vai kopā ar pienu.



Izcelsmes valsts: Vācija

Ražotājs: Oil Tree SIA, Latvija

Iepakojums: 100ml

 


Citi pērk

TOP preces

HLOROFILS 500 ml 15.90€ Tas dziedina un attīra orgānus un pat iznīcina daudzus mūsu iekšķīgos ienaidniekus
SESAME OIL Sattva 500ml 7.30€ Nerafinēta Sezama eļļa
KURKUMA BIO SULA 19.90€ KURKUMA bio sula 250ml
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024