_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

BLACK SALT Kala Namak Powder 500g

Vulkāniskā melnā sāls Kala Namak - pulveris<br />

Izcelsmes valsts: Pakistāna

Iepakojums: 500g



Vulkāniskā melnā sāls Kala Namak (smalkā) - Himalaju dabīga sāls, neattīrīta, bagātināta ar jodu, kāliju, fluoru, sēru un dzelzi.




Himalaju dabiskais sāls pirms 500 miljoniem gadu izveidojās vietās, kur agrāk atradās jūra (300-600 m dziļumā, šādā veidā nepakļaujoties apkārtējās vides iedarbībai). 100% dabīgā, neapstrādātā, nerafinētais sāls nav attīrīts ar ķīmijas palīdzību un nesatur konservantus vai piedevas.

Melnā sāls (pazīstama kā Kala Namak vai Sanchal hindu valodā) ir īpašs indiešu vulkāniskā kalnu sāls veids. Patiesībā, šī sāls ir rozīgi lillā – pelēcīga. Tai ir īpatnēja sēra minerālu smarža, taču, saskarē ar pārtikas produktiem, tā ātri vien pazūd.

Melno sāli iegūst no vulkāniskajiem reģioniem Pakistānā un Indijā. Indijas virtuvē melno sāli lieto kā garšvielu un ar to piešķir īpatnēju aromātu pikantiem svaigajiem salātiem, sauktiem par „chaats” un arī svaigiem čatnijiem, uzkodām, marinādēm, raitām (uz jogurta bāzes gatavoti salāti) un daudz citiem pikantiem Indijas izstrādājumiem. Dažkārt melno sāli lieto, lai piešķirtu aromātu vēsiem vasaras dzērieniem, piemēram, populārajam dzērienam ar ķimeņu aromātu – Jal Jeera.

BLACK SALT powder

Šis sāls ir rozā krāsā, jo, nogulsnējoties uz kalnu iežiem, tas sajaucies ar vulkānisko magmu. Himalaju sāls pazīstams, pateicoties savam unikālajam sastāvam un noderīgo mikroelementu kopumam. Daudzu gadsimtu garumā ārsti izmantojuši šo sāli, lai ārstētu neskaitāmas slimības. Ārsti apzinājās, ka kristāliskajā sālī koncentrēts ārstniecisks spēks, kas satur minerālu enerģijas informāciju.

Melnais sāls bagāts ar jodu, kāliju, fluoru, sēru, dzelzi un citiem mikroelementiem. Bagātīgā dabiskā sastāva dēļ sāls pēc garšas nav tik sāļš un tajā pašā laikā vairāk noderīgs. Piemīt savdabīgs, specifisks aromāts, kurš atgādina vārītas olas dzeltenuma aromātu. Var aizstāt jūras un vārāmo sāli jebkurā ēdienā, kur pievieno sāli. Kaut gan sauc par melno sāli, tomēr tam ir sarkanīgi brūna krāsa, jo tas satur dažādus minerālus un dzelzi. 

Melnajā sālī NaCl saturs zemāks nekā parastajā vārāmajā sālī, tāpēc tas veselīgāks no sāļu nogulsnēšanās viedokļa locītavām. Normālā daudzumā lietojot, melnais sāls neaizkavē šķidruma izdalīšanos no organisma, kā to dara citi sāls veidi.

Saskaņā ar Ajurvēdu – seno medicīnas zinātni, – melnais sāls satur ūdens un uguns elementus, tāpēc veicina intelekta gaišumu un pastiprina zarnu peristaltiku, darbojas arī kā viegls caurejas līdzeklis.

Kičari pagatavošanas recepte:

Kičari ir ļoti veselīgs un gašīgs ēdiens. Tas satur visu, kas organismam nepieciešams, turklāt Kičari minimāli patērē enerģiju tā sagremošanai, un tas veicina organisma attīrīšanu. Visu mūžu var pārtikt tikai no Kičari un saglabāt veselību!

Kičari

Kičari Pančakarmai: 1 porcija.

1. Ar glāzi nomēra 1 tilpumu rīsu un ½ tilpumu ūdens. Vienai lielai porcijai nepieciešams 1/3 200gr. glāzes rīsu. Proporcijas – atbilstoši.

2. Tējkannā uzvāra ūdeni.

3. Kastrolī, kurā gatavosiet ēdienu, ieliek 1-2 tējkarotes Gi sviesta, un liek uz uguns.

4. Kad sviests izkusis, nekavējoties pievieno garšvielas. 30-40 sekunžu laikā garšvielas pievieno sekojošā kārtībā: a) vispirms veselas sinepju un kumina sēklas, - abus pa 1/3 tējkarotes; b) pēc tam maltu kurkumu, ingveru, koriandru un asafetidu – pa ¼ tējkarotes.

5. Uzkarsētajam sviestam ar garšvielām pievienojam rīsus un dalu. Visu samaisa un apcep apmēram 1-2 minūtes.

6. Pievieno vārošu ūdeni – 4 daļas (attiecībā pret nomērīto rīsa tilpumu). Mērīšanu veic ar to pašu glāzi vai krūzīti.

7. Visu samaisām, viss vārās. Pievienojam methi lapas un sāli pēc garšas.

8. Var pievienot vienu nelielu burkānu un nedaudz ķirbi – Kičari būs sulīgāks un garšīgāks.

9. Tūlīt samazinām liesmu un uz 20 minūtēm uzliekam taimeri.

10. Pēc 20 min. Kičari gatavs. Uguni izslēdzam. Gatavs!

11. Mazliet uzliekam Gi sviestu, zaļumus un melno sāli.

Labu apetīti!



 


Citi pērk

TOP preces

HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
HIMALAYAN SALT fine 1Kg 3.00€ HIMALAJU ROZĀ SĀLS, smalkais ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024