_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

AMCHUR MANGO powder

Mango pulveris (AMČURS) piešķir nedaudz skābenu garšu ēdieniem
Kods: 3684 2.90
Sattva Amchur (Mango) powder 100g

Mango pulveris (AMČURS)

Ražotājs: Sattva Foods Ltd, Indija

Iepakojums: 100g


Mango pulveris (AMČURS) tiek izgatavots no nenobriedušiem mango augļiem. Īpaši plaši tas ir izplatīts Indijā. Tam ir saldskāba garša ar kampara, sveķu notīm.

Mango ir unikāls auglis – tas palīdz ilgu laiku saglabāt jaunību un svaigu ādas izskatu, tas aptur priekšlaicīgu organisma novecošanu. Ēdieni un dzērieni no mango bagātina asins un smadzeņu šūnas, atsvaidzina un ātri atbrīvo no noguruma. Amčurs uzlabo noskaņojumu un palīdz depresijas gadījumā. Tas pozitīvi ietekmē dzirdi tās pasliktināšanās gadījumā, aktivizē tievo zarnu darbību, uzlabo asinsriti plaušu audos, noņem muskuļu nogurumu, kā arī normalizē kalcija vielmaiņu organismā,un sekmē redzes uzlabošanos.

Amčura pagatavošanai izmanto nenobriedušus mango augļus, kurus nomizo, sagriež un izžāvē saulē. Tad izžāvētus mango gabaliņi saberž pulverī. Lai pagatavotu 1 kg amčura ir nepieciešami aptveni 27 kg svaigu mango augļu. Nenobrieduša mango mīkstums atšķiras no gatava mango ar to, ka tajā gandrīz nav cukura.

Sastāvs: amčura sastāvā ir dzelzs, A vinamīns (karotīns), B2 vitamīns (riboflavīns), liels daudzums C vitamīna. Turklāt amčurs ir bagāts ar citronskābi.

Izmantošana kulinārijā: amčura galvenais uzdevums ir ēdiena skābināšana. Visbiežāk tiek izmantots dārzeņu karijā, to pievieno saldskābiem aizdariem, skābiem dzērieniem, zupām, dārzeņu ēdieniem, vinegretiem, uzkožamajiem, augļu un dārzeņu salātiem. Šis pulveris palīdz sagremot olbaltumvielas un brīnišķīgi sekmē gremošanas procesu.

Pirms amčura pievienošanas dārzeņus mazliet apcep eļļā. Mango pulveris ir viena no tikkas maisījuma sastāvdaļām, ko izmanto ēdienu pagatavošanai tandūras krāsnī.

Mango pulveris piešķir ēdieniem no biezpiena (biezpiena plācenīšiem, sacepumam, biezpienam ar augļiem) īpašu garšu un interesantu skābuma piegaršu. Tāpat kā citronu, to bieži izmanto cepšanai un pievieno dzērieniem. Vasarā vienmēr patīkami ir dzert atspridzinošu dzērienu no mango pulvera. Lai to pagatavotu, uz glāzi ūdens pievieno 1/3 tējkarotes amčura.

Amčurs jāglabā gaisa necaurlaidīgā traukā, lai vislabākajā veidā saglabātu tā garšas un ārstnieciskas īpatnības.

Uzmanību! Ar mango pulveri jābūt ļoti uzmanīgiem, jo šī garšviela viegli uzliesmo.

Receptes:

MANGO SALDUMI (domāts 20 gabaliem)


1. Katlā ar biezu dibenu 5 minūšu laikā uzvārīt 1 tasi ūdens, ½ tases cukura, 3 karotes eļļas un 1/3 tases riekstu. Tad noņemt no uguns.

2. Samaisīt 1 2/3 sausā piena un 1 karoti mango pulvera.

3. Savienot visus komponentus un labi samaisīt. Uzlikt katlu uz vidējas uguns un nemitīgi maisīt līdz veidojas bieza, staipīga masa. Masa jāizliek uz paplātes, kas ieziesta ar eļļu, jānovāc visus negludumus un plaisas, jāatdzesē un jāsagriež gabalos, vai arī jāsarullē bumbiņās.



MANGO LADDU (20 gabali)

1. Jāsakarsē ¾ tases eļļas, jāsamaisa tā ar 1 tasi riekstu miltiem un 1 karoti amčura.

2. Cept uz mazas uguns līdz masa kļūs gaiši brūna, tad pievienot klāt ¾ cukura pūdera. Maisīt, turot uz uguns, vēl  līdz 10 minūtēm, līdz maisījums sabiezē.

3. Izlikt maisījumu uz paplātes, atdzesēt un sagriezt kvadrātos vai saritināt bumbiņas.





 


Citi pērk

BLACK SALT Kala Namak Powder 500g 5.00€ Vulkāniskā melnā sāls Kala Namak - pulveris

TOP preces

HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
HIMALAYAN SALT coarse 1.50€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024