Parastā cena: 2.90 EUR
Ieteicams līdz: 08.2017.
Smalkie sojas granulas.
Soja ir austrumu kultūraugs, kas nāk no Ķīnas ziemeļaustrumiem, Mandžūrijas, no kurienes tā tālāk izplatījās uz Japānu, Dienvidķīnu, Koreju, Indiju un Krievijas Tālo Austrumu reģioniem. Eiropā un Ziemeļamerikā sojas pupas nonāca 18. gadsimtā. Gadsimtiem garā pieredze apliecina sojas veselīgo ietekmi uz veselību. Soja ir atzīts pārtikas produkts daudzu tautu virtuvēs un neatņemama sastāvdaļa to cilvēku ikdienas ēdienkartē, kas ēd veselīgi. Sojas pupa vidēji satur:
* olbaltumvielas 28-45 %,
* augu taukus 16-23 %,
* ogļhidrātus 14-20 %,
* šķiedrvielas 5-9 %,
* minerālus 3-6 %.
Rietumu zinātnieki sojai pievērš arvien lielāku uzmanību. Atklājumi apstiprina to, ko senās tautas, lietojot soju uzturā, jau bija zinājušas. Soja satur ne tikai barojošas, bet arī ārstnieciskas vielas, kas aizkavē vēža sklerozes un osteoporozes attīstību, nodrošina vielmaiņu, stiprina organisma aizsargspējas un imunitāti. Soja baro un atveseļo, uzlabo izskatu un pašsajūtu. Tā ir īsts jaunības eliksīrs, tā palīdz pretoties vecuma nespēkam un atvirza to par daudziem gadiem.
Sojas graudiņiem nav īpašas, izteiktas garšas, tāpēc gatavojot kaut ko no sojas, obligāti jādomā par garšvielu piedevu.
Pagatavošana: ieberiet sausos graudiņus taukā, pievienojiet garšvielas pēc savas vēlmes. Iesakam pievienot kurkumu, garam masalu, koriandra pulveri, sāli, vai kādu dabīgo buljona karotīti. Aplejiet ar 2x lielāku verdoša ūdens daudzumu un atstājiet ievilkties 5-7 minūtes. Pēc tam variet lietot dārzeņu ēdienos, mērcēs, lazanjās utt.
Viltotā maltās gaļas mērce (uzziniet, vai kāds gaļēdājs pateiks, vai ir pievienota gaļa)
Sastāvdaļas:
1 smalki sakapāts sīpols
1/2 glāze smalko sojas graudiņu
garšvielas - garam masala, kurkuma, melnie pipari, koriandra pulveris, dilles, dabīgais buljons, sinepju sēklas
1 ķiploka daiviņa (smalki sagriezta).
eļļa cepšanai
1 ēdamkarote ar kaudzi miltu (rekomendējam
amaranta, vai
zirņu miltus)
Darba gaita: Ieber sojas graudiņus traukā, pievieno garšvielas (pusi no visām) , aplej ar verdošu ūdeni un atstāj. Uz pannas eļļu uzkarsē, pievieno sinepju sēklas. Kad tās sāk lēkāt, pievieno garam masalu, kurkumu, koriandra pulveri, pacep līdz 30 sekundēm, tad pievieno sīpolus un apcep līdz tie caurspīdīgi. Tad pievieno izmirkušos sojas graudiņus. Ja traaciņā palicis vēl ūdens, to arī izlej uz pannas un apcep sojas graudus kopā ar sīpoliem. Pievieno ķiplokus un buljonu, apcep 2-3 minūtes. Pievieno miltus, apcep nedaudz. Tad pievieno aukstu ūdeni, līdz mērces biezums apmierina. Kad viss gatavs, pa virsu uzkaisa dilles.
Ražotājs: Heera P&B Foods Ltd, Indija
Iepakojums: 250g