_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

DATES DRIED TRS

TRS Dates dried (chowahara) 350g
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.
PIEVĒRSIET UZMANĪBU! Tīs ir ļoti sausas dateles, nav piemērotas tūlītējai apēsanai. Tās ir lieliski piemērotas Indijas ēdienu gatavošanai, kad tās ilgstoši apstrādā un iemērc.

KALTĒTAS DATELES TRS

Dateles ir aromātisks un ļoti gards auglis – par to šaubu nav. Tomēr žāvēto augļu nodaļā nopērkamās dateless ir arī īsta veselības “bumba” – tās organismam sagādā patiešām daudz labumus. Dateles ir šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots. Tās palīdz pret gremošanas traucējumiem – gan aizcietējumiem, gan caureju, gan citām gremošanas trakta problēmām.

Ieguvumi veselībai ēdot dateles:

  • Labas uzturvielas. Vien trīs dateles dienā spēs tevi nodrošināt ar nepieciešamo daudzumu šķiedrvielu un dažādiem vitamīniem.

  • Uzlabo gremošanu. Dateles ir perfekts atrisinājums, tiem kuriem ir dažādas gremošanas problēmas, piemēram, dedzināšana kuņģī. Regulāra dateļu ēšana uzlabos gremošanas sistēmu un palīdzes novērt dažādas veselības problēmas.

  • Pazemina asinsspiedienu. Datelēs atrodamās uzturvielas uzlabo sirds veselību un samazina asinsspiedienu.

  • Pretsāpju līdzeklis. Tā kā datelēs atrodams ievērojams daudzums magnija, tās darbojas arī kā labs pretsāpju un pretiekaisuma līdzeklis.


Lai gan dateles satur daudz cukura (līdz pat 80%), tomēr pētījumi rāda, ka, apēdot dateles, cukura līmenis asinīs būtiski nemainās, jo, par spīti dabīgajiem cukuriem, glikēmiskais indekss datelēm ir zems. Bet efekts ir - dateles ātri organismam sniedz nepieciešamo enerģiju, un varbūt ir vērts apsvērt šādu alternatīvu kafijai vai kādiem citiem dzērieniem, ko lieto enerģijas līmeņa paaugstināšanai. Tomēr jebkurā gadījumā diabēta slimniekiem ar datelēm aizrauties neiesaka.

Dateles ir bagātas arī ar šķiedrvielām, gan šķīstošajām, gan nešķīstošajām, un tātad vēlams tās ēdienkartē iekļaut tiem, kas mokās ar gremošanas, īpaši zarnu, problēmām un arī aizcietējumiem.

No vitamīniem īpaši jāuzsver A, C un B grupas vitamīni, no minerālvielām - kālijs, arī dzelzs, magnijs un fosfors, kā arī vairāk nekā 20 veidu dažādas aminoskābes.

Dateļu novārījumus iesaka lietot sirds slimniekiem, kā arī saaukstēšanās gadījumos - tos gatavo parasti dateles vai nu vienkārši aplejot ar ūdeni un noturot, vai arī vispirms sasmalcinot un tad ar ūdeni aplejot un noturot. Jādzer viss šķidrums, kopā ar biezumiem. Dažreiz šādu izmērcētu dateļu uzlējumu iesaka dzert arī, lai tiktu galā ar paģirām.

Ražotājs: TRS, Indija

Iepakojums: 350g

Citi pērk

AMCHUR MANGO powder 2.90€ Mango pulveris (AMČURS) piešķir nedaudz skābenu garšu ēdieniem
CHANA MASALA MDH 3.50€ CHANA MASALA MDH
ORGANIC INDIA BLACK PEPPER POWDER AKCIJA -50% 3.45€ BIO Melnie pipari stimulē garšas kārpiņām un palielina sālsskābes sekrēciju kuņģī

TOP preces

CHIA seeds 500g AKCIJA -30% 4.83€ Spēka un enerģijas avots
HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024