Šīs tējas pagatavošanai tiek ievāktas vidēja izmēra svaigas lapas, kas tiek saritinātas "zaļās pērlītēs". Tējas ievilkšanās laikā "pērlītes" strauji atritinās, radot tīru, dzeltenīgi-zaļganīgas nokrāsas dzērienu ar vieglu aromātu un specifisku, izteiktu garšu.
Ietekme uz veselību:
• Zaļā tēja satur daudz polifenola – ķīmiskas vielas ar antioksidanta īpašībām, kas piešķir tējai tās rūgteno garšu.
• Zaļajā tējā ir seši galvenie polifenoli, kas pazīstami ar nosaukumu – katehīni.
• Zaļajā tējā ir daudz vairāk katehīnu, nekā melnajā vai Ķīnas tējā.
• Epigalokatehīns (EGCG) ir visaktīvākais un arī visizpētītākais no šiem katehīniem.
• Zaļā tēja satur arī alkaloīdus, piemēram, kofeīnu (melnajā tējā tā koncentrācija gan ir lielāka), kas tējai piešķir stimulējošas īpašības.
Vairāki apjomīgi pētījumi ir nonākuši pie slēdziena, ka zaļā tēja samazina triekas un koronāro artēriju slimību risku.Tāpat ir izpētīts, ka dzēriens samazina holesterīna līmeni, lai arī attiecībā uz asinsspiediena ietekmēšanu tam nav ietekmes. Tēja palīdz pret stresu, diabētu un smaganu slimībām, aizsardzībai pret ultravioleto staru radiāciju un vīrusu infekcijām.
Tējas pozitīvos efektus izbaudīsiet dzerot no 3 līdz 10 tasītēm dienā. Tāpēc dzeriet, cik vēlaties!
Kā lietot: vienas tējas tases pagatavošanai izmantojiet vienu tējas maisiņu. Aplejiet ar vārošu ūdeni un ļaujiet ievilkties ne mazāk kā 10 minūtes. Garšu varat uzlabot ar medu vai cukuru.
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222