_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

Tibetan singing bowl

Tibetas dziedošās bļodas - sens līdzeklis meditācijai

Diametrs 11 cm  Svars 290 g

Kalta dziedoša bļoda no Nepālas



Tibetas dziedošās bļodas - sens līdzeklis meditācijai. Unikāls metāla sakausējums, ko izmanto, lai ražotu dziedošās bļodas, nodrošina skaņas ievērojamu atšķirību no visiem citiem mūzikas instrumentiem. Atšķirībā no sintezatoriem,  kas publicē ārēji līdzīgas skaņas, Tibetas bļodu skaņas "iekasē" berzes no koka uz metāla. Tam ir daudzas svarīgas sekas, piemēram, skaņu dziedošās bļodu ārstnieciskās īpašības vai to spēja palielināt dažu dziedzeru uzņēmību, kas darbojas kā sava veida "slēdzi" starp simpātiskās un parasimpatiskās nervu sistēmām.



Tibetan singing bowls Herbals photo by Artmif

 

Tibetas dziedošo bļodu skaņa ir neierobežota virstoņu plūsma, kas veido skaņu spirāles, kuras griežas ap "īstas" (galvenās dzirdamās) skaņas. Tādu virstoņu mijiedarbības pamatā ir viļņu princips: divas skaņu plūsmas satikās, veidojot pastāvīgu vilni un izšķīst skaņu "okeānā". Atšķirībā no mehāniskās atkārtošanās, kas ir raksturīgs minimālismam, šeit katra šāda sanāksme - atsevišķs, unikāls notikums, kas mazliet, gandrīz nemanāmi, atšķiras no pārējiem. Caurspīdīga, bagāta ar virstoņiem dziedošu bļodu skaņa – ideāla, enerģijas bagāta mūzika meditācijām un dziedināšanai.

 

Tibetas dziedošo bļodu spēlēšanas tehnika



Bļodu uzlikt uz īpašu spilventiņu, vai uzlikt uz izstieptiem roku pirkstiem vai uz dūres - tas ir svarīgi, ka bļodas saskares virsma ar spilvenu vai roku bija vismazākā, bet bļoda nekustētos. Tad ar otro roku mūziķis ņem stienīti (koka stienītis no cieta koka), un vadā ar to bļodiņa ārējos malos. Trauka sienas sāk vibrēt, un sāk "dziedāt".

Pamata prasmes, kas nepieciešamas mācoties spēlēt bļodās – lai kociņa neatdalījās no bļodas virsmas spēles laikā (atcerieties, bļoda vibrē, skaļākā skaņa - spēcīgākā vibrācija - grūtāk turēt stienīti uz bļodas). Ja spiediens ir pārāk vājš, bļoda nedziedās, pārāk spēcīgs - nomāc bļodas skaņu. Skaņu dinamika atšķiras ar stienīti ātrumu uz bļodas un vilces spēku.

Turklāt, no bļodiņas var iegūt skaņu sitot ar kociņu pa ārsienu – zvana analogs. Tāda skaņu izmanto cilvēka atvasināšanai no meditācijas.

7 metālu sakausējums. Katrs trauks ir unikāls, jo tas ir roku darbs.

Ietvēr speciālu stienīti spēlēšanai.


Citi pērk

Tingsha Tibetan 6.5cm 27.00€ Тingša (karatalas) masāžas un meditācijas praksei
TIBET ORIGINAL HEALING 2.70€ Aizsargās jūs no briesmām un bailēm, atnesīs jums veselīgu un pārticīgu dzīvi

TOP preces

Transparent Yantra Kompl. 4 9.50€ Сaurspīdīga uzlīmes Jantra, ko var uzlīmēt uz stikla vai jebkuras citas gludas virsmas
Handy Head Massager 1.50€ Atslābina, paceļ garastāvokli, iedarbojas nomierinoši
Transparent Shri Yantra ver 2.0 6.00€ Dod enerģijas pārpilnību, labklājību un bagātību, aizsargā pret negatīvu ietekmi un harmonizē telpu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024