_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

SPINACH LEAF

Spināti satur ļoti daudz vitamīnu
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.
Ražotājs: TRS, Indija

Iepakojums: 400g

Spinātu biezenis

Tradicionālās indiešu virtuves komponents. Iesakam pievieot panīra ēdieniem, zupās un mērcēs.

Spināti satur ļoti daudz vitamīnu, tai skaitā tādus, kādi citos dārzeņos un augos ir maz sastopami – E, K, PP, P, vitamīnus, kā arī A, C, B2, B6 vitamīnus, karotīnu, pantotēnskābi un folijskābi. Tie satur ogļhidrātus (fruktozi, glikozi, saharozi), dzelzi, fosforu, magniju, kāliju, nātriju, kalciju, ievērojamā daudzumā – jodu un virkni citu fizioloģiski aktīvu vielu. Spinātu lapās ir ļoti daudz olbaltumvielu. Šajā ziņā tos pārspēj tikai pupas un zirņi.

Tā kā spināti satur daudz dzelzs un citu mikroelementu, tie ieteicami arī mazasinības un avitaminozes gadījumos, dažādu neirotisku stāvokļu, elpošanas ceļu un plaušu slimību ārstēšanai. 

Organiskais kālijs ļoti labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Pēc kaloriju daudzuma spinātiem pieder viena no pirmajām vietām daudzo dārzeņu pulkā.

Spināti ir ļoti viegli sagremojami un, ātri uzsūcoties, tie piegādā novājinātam organismam trūkstošās barības vielas. Spinātos nav nevienas cietas audu daļas, tie nesatur nevienu sīkstu šķiedru, barības trakts tos pilnīgi uzņem un viegli pārstrādā.

Spināti ir ļoti ieteicami pie tādām diagnozēm kā mazasinība, cukura diabēts, plaušu un elpošanas ceļu iekaisumi, hipertonija, tuberkuloze, nervu sistēmas traucējumi, zarnu iekaisumi, vēdera uzpūšanās un aizcietējumi, kā arī gadījumos, ja bērniem ir augšanas traucējumi, jo spinātos ir arī D2 vitamīns un minerālsālis, kas nepieciešamas kaulu augšanai.

Lielā skābeņskābes daudzuma dēļ tos nav ieteicams lietot cilvēkiem, kam organismā ir traucēta sāļu un ūdens vielmaiņa un kas cieš no podagras, aknu un nieru kaitēm. Spinātus nevajadzētu ēst cilvēkiem ar aknu un nieru slimībām.

Taču, ja šādu problēmu nav, spināti ir ļoti veselīgi un pavasarī ieteicams ēdiens - gan svaigi, gan vārīti vai cepti. Tajos ir vairākas uzturvielas, kas labāk uzsūksies tieši no termiski apstrādātiem spinātiem, piemēram, A un E vitamīni, cinks, dzelzs, kalcijs un karotinoīdi.

Spināti labvēlīgi ietekmē asinsrites, imūnsistēmu, veicina audu reģenerāciju, augšanu, šķidruma regulāciju, normalizē asinsspiedienu un uzlabo sirdsdarbību.

Īpaši ieteicami uzturā spinātus ir lietot bērniem, vājiem un veciem cilvēkiem. Labi palīdz avitominozes, rahīta, mazasinības gadījumos, kā arī pēc pārciestām smagām slimībām.

Spināti uzturā īpaši ieteicami cilvēkiem, kas sirgst ar diabētu vai hipertoniju, spināti labvēlīgi ietekmē arī kuņģa un aizkuņģa dziedzera sekrēciju.

Spinātu sacepums

Sastāvdaļas: 

50 g spinātu

50 g eļļas

1 sīpols (cepts)

200 g biezpiena

1 glāze piena

1 ēdamkarote zirņu miltu, zaļumi

krējums pēc garšas.

Pagatavošana: spinātus sīki sagriež, pievieno eļļu, ceptus sīpolus, sautē uz pannas 5 minūtes, pievieno biezpienu, pienu, cep cepeškrāsnī gatavu. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem


 

Citi pērk

GARAM MASALA Schani 2.00€ Tradicionāls universāls Indiešu virtuves garšvielu maisījums
Toor Dal 500g 2.90€ Toor Dal lēcas
BUTTER GHEE Khanum 500g 14.90€ Kausētais sviests Ghee 500g

TOP preces

HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
HIMALAYAN SALT coarse 1.50€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024