_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

Dr.Chen Krizantem tea

Organisko Krizantēmas ziedu tēja
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.

Organisko krizantēmu tēja.


Senajā Ķīnā jau gadiem ilgi izmanto krizantēmas ne tikai skaisto ziedu dēļ, bet arī kā ārstniecisku tēju. Tās augušas Huanga kalnos, un tiek ļoti augstu vērtētas jau Ķīnas imperatoru dinastijas laikā. Senajā ķīnā zinātnieki kriznatēmu uzskatīja par vienu no ļoti vērtīgiem augiem tās ārstniecisko īpašību dēļ. Senākā informācija par krizantēmas derīgajām īpašībām ir vienā no vecākajām darbiem par augiem "Shen-Nūna Sakņu un garšaugu traktāts" (Shennong bentsaotszin). Šī senā grāmata apraksta krizantēmu kā vienu no labākajiem atjaunojošajiem un dzīvību dodošajiem līdzekļiem. Traktātā minēts, ka krizantēmas tēja jālieto ilgstoši, tad tā asinīs uzlabo čī enerģijas kustību, aizkavē novecošanos. Šīs īpašības padara šo tēju par tik ļoti iecienītu mūsdienās. Ķīniešu medicīnā krizantēmas tēju izmanto dažādu slimību ārstēšanā, piemēram, vēdera gāzēm, acu slimības, miegainība, reimatisma un “vēja” un “sausuma” izraistītu slimību āstēšanā (patogēnie faktori ķīniešu medicīnā) un blokus, ko izraisa slikta cirkulācija.

Min dinastijas laikā (1368–1644) Li Šičžens, viens no labiem ārstniecības augu speciālistiem aprakstīja ārstnieciskās krizantēmas īpašības savā traktātā «Farmakoloģijas pamati» (Bencao ganmu). Li rakstīja, ka krizantēma ir neindīgs augs, kas samazina karstumu, izvada no organisma toksīnus un uzlabo redzi.

Krizantēmas ziediņu tējai ir maiga, smalka garša ar ilgu patīkamu pēcgaršu. Krizantēmas ziedus var pievienot melnajai, sarkanajai, zaļajai tējai.

Krizantēmas garša nekad pilnībā izšķīst galvenajā dzērienā, un vienmēr atgādinās par savu maigumu ar smalku, pikantu vasaras pļavu aromāta rūgtumu. Īpaši jāatzīmē šī trauslā zieda ārstnieciskās īpašības. Krizantēmas tēja palīdz stiprināt imūnsistēmu, kas ir īpaši svarīgi starpsezonu laikā. Tā palīdz izvadīt no ķermeņa toksīnu, tai ir labvēlīga ietekme uz redzi, palīdz tikt galā ar sirds un asinsvadu sistēmas slimībām, normalizē gremošanas darbību.

Pēc 2-3 regulāras tējas lietošanas nedēļām cilvēks kļūst daudz līdzsvarotāks, bet pēc mēneša-pusotra pāriet rokās trīce, galvassāpes, zvanīšana ausīs. Zāļu tējai no krizantēmam ir diurētiskas īpašības, tāpēc to iesaka dzert nieru slimību gadījumos kā profilaktisku līdzekli. Tā ir arī efektīva pie saaukstēšanās, galvassāpēm un reiboņa, tā mazina drudzi, pazemina sirdslēkmes risku, un karstākajā gadalaikā palīdz nodrošināties pret karstuma dūrienu.

Pagatavošana: krizantēmas ziedus nedrīkst apliet ar verdošu ūdeni, ūdens drīkst būt 80 ° C. Pēc garšas, var pievienot cukuru vai medu. Vēsākās dienās varat pievienot šķipsniņu jūras sāls, kam ir "jaņ" enerģija un tā palīdzēs līdzsvarot kriznatēmas "dzesējošo" enerģiju.

Īpašs veids kā pagatavot krizantēmas tēju: nepeiciešami 6-8 kaltēti krizantēmas ziedi vai pumpuri. Karsts ūdens. Tase ar vāku.

Pagatavošana: Ieliek krizantēmas tasītē. Pārlej ar karsto ūdeni. Samaisiet un tad nolej nedaudz ūdeni. Vr izlaist šo soli, taču tas tiek darīts, lai atbrīvotos no virspusē sastājušām mizām un ziediem. Pievieno vairāk karstu ūdeni un aizveriet krūzīti ar šķīvīti. Atstājiet uz piecām minūtēm. Dzert karstu. Šī deva tiek aprēķināta uz vienu cilvēku.

Iesakam izmantot caurspīdīga stikla krūzīti, lai redzētu krizantēmas skaistos ziedus. Pumpurus var izmantot atkārtoti, vienkārši pievienojot vairāk karstu ūdeni pēc pirmās apliešanas. Krizantēmu tēja ir dzeltenā krāsā un tai ir ziedu aromāts. Jūs varat dzert to karstu vai aukstu siltajās vasaras dienās.

Šīs tējas āstnieciskās īpašības ir tik izteiktas, ka šis dzēriens var būt lielisks parastās tējas vai kafijas aizstājējs.

Ražotājs: Huangshany Ltd, China

Svars: 40g

Citi pērk

TULSI TEA CINNAMON GILOY + DĀVANA 9.50€ Tulsi augu maisījums ar Amritu, sastāvu papildina kanēlis, lakrica un melnie pipari
TULSI TEA AYUSH KWATH + DĀVANA 9.50€ Tulsi tēja ar kanēli, ingveru un melnajiem pipariem
Yogi tea Glücks pac 2g N17 4.90€ Tēja visiem, kas tic savai veiksmei

TOP preces

Yogi tea Detox 4.90€ Organisma attīrīšana
Yogi tea Bedtime 4.90€ Mierīga nakts. Tējas komponenti maigi nomierina centrālo nervu sistēmu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024