Parastā cena: 6.70 EUR
Ieteicams līdz: 11.07.2022.
Maigi žāvēti kokosriekstu gabaliņi
Iepakojums: 250g
Ražotājs: Vjetnama
Šie gabaliņi saglabā savu augsto uzturvielu saturu, pateicoties maigam žāvēšanas procesam.
Žāvētas, garšīgas un kraukšķīgas kokosriekstu šķēlītes ir lielisks aizstājējs tradicionālajiem saldumiem. Tās ir lieliskas kā uzkodas, kā arī pie musli un brokastu pārslām.
Kokosriekstu mīkstums satur daudz šķiedrvielu un minerālu, jo īpaši kālija. Kokosriekstu mīkstums satur nesagremojamas uztura šķiedras, kas normalizē kuņģa-zarnu trakta darbību, stimulē zarnu kustīgumu un ir sava veida "skrubis", kas noņem nosēdumus no zarnu sieniņām. Ar kokosriekstiem bagātā laurīnskābe veicina piesātināto taukskābju pārvēršanu noderīgās, tai piemīt pretmikrobu īpašības. Kokosriekstu ķīmiskais sastāvs ir diezgan bagāts un daudzveidīgs.
Kokosrikstā esošie vitamīni:
- K vitamīns ir svarīgs asins recēšanai, nodrošina pareizu aknu un zarnu darbību;
- C vitamīns ir viens no spēcīgākajiem antioksidantiem. Labvēlīgi iedarbojas uz organismu, piedalās vielmaiņas procesos, bioloģiski svarīgu vielu un hormonu sintēzē, neitralizē brīvo radikāļu darbību, aktivizē imūnsistēmu;
- E vitamīns ir arī spēcīgs antioksidants. Aizsargā šūnu membrānas no iznīcināšanas, novērš aterosklerozes plāksnīšu fiksāciju uz asinsvadu sieniņām, cīnās ar brīvajiem radikāļiem.
- B vitamīni aktīvi piedalās nervu šūnu darbā. Tie sintezē olbaltumvielas, regulē vielmaiņas procesus un uzlabo garastāvokli. Tie uzlabo ādas stāvokli, padarot to elastīgāku. Stiprina redzi. Stimulē asinsriti. Viņi attīra organismu no toksīniem, toksīniem, normalizē gremošanu.
- Kokosriekstu augļi satur lielu daudzumu makro un mikroelementu, bez kuriem nav iespējami visi svarīgie bioloģiskie procesi, tie ir kalcijs, kālijs, dzelzs, selēns, varš, nātrijs, fosfors, magnijs, mangāns, cinks un jods.
- Laurīnskābe - kas ir galvenā taukskābe mātes pienā, kas atrodama kokosriekstā, stabilizē holesterīna līmeni asinīs. Tas samazina aterosklerozes un sirds un asinsvadu slimību risku.
Kokosrieksta mīkstumam piemīt antibakteriāla, brūču dziedējoša iedarbība, labvēlīgi iedarbojas uz vairogdziedzeri, palīdz gremošanas sistēmai, locītavām, paaugstina imunitāti un mazina organisma atkarību no antibiotikām.
Sastāvs: 93,5% kokosrieksti, 6,47% cukurs, 0,03% kālija sorbāts.
Uzturvērtība uz 100g: Enerģētiskā vērtība 471 Kcal, Olbatumvielas 3,04g, Ogļhidrāti 60,8g, Tauki 23,8g.