_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

Walnut Extra virgin oil

Valriekstu eļļas labvēlīgā ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmas veselību
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.
VALRIEKSTU EĻĻA

Pirmie pētījumi, kas apstiprina valrieksta labvēlīgo ietekmi uz veselību, veikti 1937. gadā, kad tika atklāts, ka valrieksti ir nozīmīgs C vitamīna avots. Pēc tam, pēdējos septiņdesmit gados, ir veikti vairāki citi pētījumi, kas vērtējuši valriekstu un valriekstu eļļas ietekmi uz cilvēka veselību. Uz doto brīdi ir apstiprināts, ka regulāra valriekstu vai valriekstu eļļas lietošana uzturā sniedz labvēlīgu ieguldījumu cilvēka veselībā, no kuriem pats svarīgākais tiek izcelts valriekstu un valriekstu eļļas labvēlīgā ietekme uz sirds un asinsvadu sistēmas veselību. Turklāt pētījumi liecina, ka, iekļaujot uzturā valriekstus vai valriekstu eļļu, var palīdzēt uzturēt veselīgu organisma balansu.

Valriekstu eļļu iegūst no valriekstu kodoliem ar auksto spiešanas metodi.

No seniem laikiem valriekstu eļļa tika uzskatīta par vienu no brīnumiem, ko radījusi daba, kurai pēc savu īpašību kopuma nav nekā līdzīga augu pasaulē.

Valriekstu eļļas sastāvā ietilpst nepiesātinātās taukskābes, A, E, C, B vitamīni; makro- un mikroelementi (cinks, magnijs, fosfors, kobalts). Valriekstu eļļā aptuveni 60% veido polinepiesātinātās taukskābes, no kurām aptuveni 50% ir Omega 6 taukskābes un 10% Omega 3 taukskābes.

Omega 3 taukskābes ir nepieciešamas organismam tāpat kā vitamīni un minerālvielas, ko organisms nespēj sintezēt pats, bet kuri jāuzņem ar ikdienas uzturu, lai organisma vielmaiņas procesi notiktu pilnvērtīgi. Omega 3 ir viena no ikdienas uzturā ļoti reti sastopamajām uzturvielām, bet 1 ēdamkarote valriekstu eļļas spēj sniegt pieaugušam cilvēkam organismam nepieciešamo Omega 3 taukskābes diennakts devu.

 Valrieksti ir arī bagātīgs antioksidantu avots. Tiek uzskatīts, ka valrieksti ir vieni no ar antioksidantiem bagātākajiem koku riekstiem. No vairāk zināmajiem antioksidantiem valriekstu eļļa satur tokoferolus, sterolus, galicilskābi, elagīnskābi, malicilskābi.

Valriekstu eļļas regulāra iekļaušana uzturā sniedz organismam neaizvietojamās taukskābes un antioksidantus, kas nepieciešami organisma veselīgai funkcionēšanai, kā arī tie palīdz saglabāt sirds un asinsvadu sistēmas veselību, aizkavēt organisma novecošanu un pasargāt organismu no brīvo radikāļu ietekmes, kas paaugstina risku saslimt ar vēzi.

Neaizvietojamajām taukskābēm ir unikāla nozīme grūtniecības laikā, kad notiek embrija šūnu, audu un orgānu veidošanās. Šajā periodā embrijam ir liela nepieciešamība pēc neaizvietojamajām taukskābēm, un to saņemšana ir atkarīga no tā, cik daudz neaizvietojamās taukskābes māte uzņem grūtniecības periodā. Tā kā valriekstu eļļa satur vērtīgo OMEGA 3 taukskābi – šī eļļa var būt viens no neaizvietojamo taukskābju avotiem, ko lietot grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā.

 Lietošana ārīgi: Izmantojiet valriekstu eļļu tīru- rīta vai nakts krēma vietā, pievienojiet to mitrinošiem un barojošiem sejas krēmiem un pieniņiem, lietojiet matu kopšanai, iemasējot eļļu matos un galvas ādā 30 minūtes pirms mazgāšanas - tie atgūs mirdzumu un bus pabaroti. Valriekstu eļļu var kombinēt ar citām eļļām pēc Jūsu izvēles, vajadzībām un ādas tipa, tai var pievienot ēteriskās eļļas papildus efektam, kā arī pievienot sejas maskām un ķermeņa vai vannas produktiem.

Valriekstu eļļu saturošās omega 3 taukskābes un linolskābe nodrošina ādas mīkstināšanu, barošanu, šo eļļu var izmantot sejas un ķermeņa ādas kopšanai - tā viegli iesūcas, neatstājot taukainu sajūtu. Valriekstu eļļa ir lielisks antioksidants, tādēļ piemērota novecot sākušai ādai, ādai.

 Devas un lietošana iekšķīgi: Ieteicamā diennakts deva pieaugušajiem ir 1 ēdamkarote dienā vai 1-2 tējkarotes 2xdienā. Bērniem sākot no 3 gadu vecuma – 12 gadu vecumam ieteicamā diennakts deva ir 1 tējkarote dienā. Mazākiem bērniem pirms lietošanas ieteicams konsultēties ar ārstu.

Valriekstu eļļu nekādā gadījumā nedrīkst karsēt, tad rodās veselībai kaitīgas vielas. To jāpievieno salātiem, makaronu ēdieniem, jau gataviem ceptiem ēdieniem vai putrām. Ēdieniem eļļa piešķirs patīkamu riekstu garšu.

 

SVARĪGI - valriekstu eļļa var izraisīt alerģiskas reakcijas cilvēkiem ar alerģiju pret riekstiem!

 

Ražotājs: Esta Vita, Igaunija

Iepakojums: 100ml

 

Citi pērk

Milk Thistle Oil cold pressed Bioherba 250ml 5.90€ Mārdadžu eļļa aukstā spieduma
INGVERS+ KURKUMA bio sula АКЦИЯ -40% 7.50€ Ingvera un kurkumas sula
Milkthistle extract + vitamin C 15.90€ Dabīgs mārdadža sēklu ekstrakts ar C vitamīnu

TOP preces

SESAME OIL Sattva 500ml 7.30€ Nerafinēta Sezama eļļa
KURKUMA BIO SULA 19.90€ KURKUMA bio sula 250ml
NONI bio sula 27.50€ 100% organiskā Noni sula
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024