_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

20.04.2015Visnoderīgākās sēklas

Tagad ir populāras dažādas sēklas, no čia līdz kaņepēm. Kāpēc tie ir tik noderīgi un kāpēc tos ir nepieciešams iekļaut sava uzturā?

Čia sēklas


Pierādījumi apliecina, ka čia sēklas sāka lietot pārtikā vēl 3500 gadus pirms mūsu ēras, un ka šīs sēklas tika izmantotas kā valūta Centrālajā Meksikā no 1500 līdz 900 gadiem pmē.

Acteki lietoja čia dažādas pārtikas un zāļu vielu sastāvā, kā arī kosmētikas ziedēs. Tie bija enerģijas avots ilgiem pārgājieniem un pārtika karavīriem, tāpēc šis produkts ir pazīstams kā pārgājienu pārtika. Attiecīgi šīs sēklas ietver daudz barības vielu, kas nodrošina cilvēkus ar visu nepieciešamo garās cīņās.

Pēc rūpīgas izpētes, zinātnieki paziņoja dažus pārsteidzošus faktus, kas izskaidroja tādu cienību pret čia Dienvidamerikas kultūrā.

Chia Salvia-hispanica superfood herbals.lv

Izrādījās, ka čia sēklas satur daudz omega-3 un omega-6, kas jābūt klāt ikdienas uzturā. Omega-3 būtiski ietekmē sirds darbību un samazina holesterīna līmeni, un tie pat palīdz samazināt artrīta sāpes.

Turklāt kalcija saturs čia sēklās piecas reizes lielāks nekā pienā, divreiz vairāk olbaltumvielu nekā jebkuru citu graudu sēklās un divas reizes vairāk kālija nekā banānos. Tas ir spēcīgs enerģijas avots.

Bet tad tika konstatēts, ka čia sēklas palīdz pazemināt asinsspiedienu un stabilizēt cukura līmeni asinīs. Saskaņā ar diabētiķu pētījumu, kas bija veikts Toronto, tikai pēc 3 mēnešiem ikdienas čia sēkļu lietošanas, viņu asins kļuva mazāk viskozs un tieksme uz asins recekļiem samazinājās, ka arī pētījuma dalībniekiem spiediens ievērojami samazinājās.

Turklāt, čia sēklas ir lielisks antioksidantu avots, to koncentrācija sēklās vēl vairāk nekā svaigās mellenēs. Antioksidanti palīdz izskatīties jauni!

Pēdējais nozīmīgs fakts nodrošināja čia sēklām līderpozīciju dietoloģijas jomā - tie palīdz zaudēt svaru! Tas izklausās neticami, taču šīs mazas sēklas uzsūc 12 reižu lielāku svaru, ja to sajauc ar ūdeni vai kuņģī. Tas dod sāta sajūtu, mazina alku pēc nepareiza uztura, un, patiesībā, glāb Jūs no nevajadzīgām kalorijām un sekmē pareizu gremošanas sistēmas darbību. ČIA SĒKLAS (spāņu salvija) >>

Kaņepju sēklas

Austrumos ir sen ievērojuši, ka smaržīgas kaņepju sēklas ir ļoti garšīgas, un pievienojot kaņepju saldumiem, tie uzlabo to garšu. Indijā kaņepes ir daļa no Ajūrvēdas maisījumiem un ēdieniem. Krievijā no kaņepju sēklām tika vārītas putras un kaņepju sēklas tika pievienotās cita veida graudiem.

В Индии конопля входила в состав аюрведических смесей и блюд

Mēs tagad zinām, ka kaņepju sēklas - tas ir lielisks uzturvielu avots. Tādējādi, šīs sēklas satur polinepiesātināto taukskābju omega-3, samazina holesterīna līmeni asinīs, aterosklerozes risku, asinsvadu oklūziju. Ietverta kaņepju sēklās arī šķiedra, kas ir būtiska veiksmīgai kuņģa-zarnu trakta motorikai un likvidē toksīnus no organisma. Kaņepju sēklas ir bagātas ar minerālu mikro un makro elementiem: cinks, dzelzs, kalcijs, mangāns, fosfors, kālijs, sērs.

Kaņepes ir 2 retu un ļoti svarīgu elementu avots: mezoinozīta un fitīna. Mezoinozīts vai vitamīns B8, ir nepieciešams glikozes vielmaiņai, tas ir iesaistīts purīnu metabolismā svarīgāko elementu biosintēzē un regulē holesterīna līmeni asinīs. Fitīns - vitamīnu līdzīgi elements ar vērtīgu iedarbību - aknas tauku novēršanu olbaltumvielu trūkumu uzturā gadījumā. Kaņepju sēklas - galvenais šī elementa avots. Turklāt, kaņepju sēklas satur pektīnu, kas aizsargā kuņģa gļotādu un zarnas, neitralizējot pūšanas baktērijas un atjaunojot dabisko mikrofloru. Kaņepju sēklas >>

Linsēklas

Linsēklas ir pazīstamas kopš seniem laikiem, pateicoties to derīgām īpašībām. Tās ir zāles, un vērtīgs produkts, un neaizstājams līdzeklis kosmetoloģijā.

Pat senos laikos linsēklas tika uzskatītas kā ārstēšana no visām slimībām. Un tas nav brīnums, jo katra maza sēkliņa - īsts uzturvielu dārgums . Antioksidanti, vitamīni, minerālvielas, - tas viss ir pieejams linsēklās lielos daudzumos un līdzsvarotā veidā.

Семена льна с древних времен известны своими полезными свойствами.

Linsēklas - lielisks E, B vitamīnu avots, kā arī selēna nozīmīgs avots. Tās ir bagātas ar kāliju, to skaits aptuveni septiņas reizes lielāk nekā banānos.

Līnseklas satur vērtīgas polinepiesātinātas taukskābēs: omega-3, omega-6 un omega-9, pareizā līdzsvarā, kas ir būtisks visu orgānu normālai darbībai. Polinepiesātināti tauki un vitamīns F palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs un asinsspiedienu. Tie satur arī īpašas vielas - antioksidantus, kurām ir antibakteriālas un pretvīrusu īpašības.

Linsēklas tiek izmantotas diabēta profilaksei un ārstēšanai, jo tās palielina insulīna darbību, kas ļauj samazināt devu. Tās ir arī pazīstamas kā spēcīgāks pretparazītu produkts. Linsēklām ir postoša ietekme uz visiem tārpiem veidiem, izņemot cērmes.

Pateicoties polisaharīdu augstu saturu sēklas ātri uzbriest, kad tiek iegremdēti ūdenī un tiem piemīt pārklājuma un baktericīda iedarbība uz gremošanas trakta gļotādu, un tāpēc tie ir nepieciešami, lai ārstētu gastrītu un kuņģa čūlu. Tie ir arī spēcīgi sorbenti, to īpašībās neatpaliek no aktīvas ogles. Taču jāatceras, ka tos obligāti jādzer ar pietiekami daudz ūdens.

Arī linsēklas tiek lietotas svara zudumam. Tie ir lielisks šķiedrvielu avots, un tās aktivizē darbību zarnās.  LĪNSEKLAS / Atasi (Linum usitatissimum) >>

Ķirbju sēklas

Pateicoties to sastāvam, ķirbju sēklas palielina imunitāti un samazina tā saukto slikto holesterīnu. Turklāt to daži komponenti ir ļoti efektīvi cīņā pret artrītu.

Благодаря своему составу, семена тыквы повышают иммунитет, а также снижают уровень, так называемого, плохого холестерина.

Vēl viena problēmu var atrisināt, pateicoties ķirbju sēklām. Cinks, ar kuru piepildīts šīs produkts, dabiskā veidā var palīdzēt atjaunot kaulu blīvumu un novērst osteoporozi.

Ķirbju sēklas ir ļoti noderīgas vīriešiem. Lai gan precīzs mehānisms uz faktisku ietekmi uz prostatu nav pētīts, bet tie vīrieši, kuri lieto ķirbju sēklas, ļoti apmierināti ar pozitīviem rezultātiem.
Sievietes arī var ēst ķirbju sēklas. Pateicoties tiem, mati kļūs skaistāki, un āda saglabā jaunību ilgāk. Un bērnus šis produkts ietekmē ne tikai nostiprinoši, bet arī mierina.

Это просто Подарок Природы для тех людей, чье здоровье вынуждает их придерживаться безглютеновой диеты.


Ķirbju sēklas satur arī vielu kukurbitīnu, kas ir absolūti nekaitīgs cilvēkiem, un ir lielisks līdzeklis cīņā pret parazītiskiem tārpiem. Tie tiek rekomendēti arī profilaksei. ĶIRBJU SĒKLAS >>

Kumina sēklas

Kumīna dzimtene ir Indija, Austrumu valstis un Ēģipte, un tagad to audz Āfrikā, Irānā, Turcijā, Ķīnā un Amerikā. Ķimenes sēklas bija atrasti 5000 gadu seno Ēģiptes kapos. Asklēpiji Senā Grieķijā un Romā izmantoja kuminu daudzu slimību ārstēšanai, tas ir minēts Hipokrāta darbos. Eiropā kuminu atveda apmēram 9. gadsimtā, un sākotnēji to sauca nepareizi - ķimenes (apjukums joprojām pastāv). Spāņi, savukārt, atveda kuminu uz Ameriku, kur tas kļuva ļoti populārs.

Кумин -  это и тонизирующее средство, и афродизиак. Воздействие кумина улучшает пищеварение (лечение желудочных и почечных  заболеваний, метеоризма, колик, диареи), возбуждает аппетит.

Kumina sēklas satur no 2,5 līdz 4% ēterisko eļļu, kumina aldehīdu (p-izopropil-benzaldehīds, 25-35%), timolu, perillas aldehīdu, kumina spirtu, alfa un beta pinīnu (21%) dipentēnu, p-cimenu un beta-fellandrēnu.

Kumins ir toniks un afrodiziaks. Tas uzlabo gremošanu (kuņģa un nieru slimību ārstēšana, meteorisms, kolikas, caureja), stimulē apetīti. Kumina sēklām piemīt diurētisks efekts un tās izvada toksīnus no organisma. Turklāt, kuminu izmanto ginekoloģijā (palielināt pienu barojošām mātēm) un neuroļģijā (palīdz cīnīties ar amnēziju, bezmiegu).

Kuminam piemīt arī antiseptiska darbība; ārīgi palīdz izšķīdināt audzējus, dažādas ādas traucējumus (pinnes, izsitumi), un mazina sāpes. Zināms, ka tas par labu elpceļu tīrīšanai. Tas lieliski palīdz cīnīties ar sliktu dūšu, tai skaitā grūtniecības laikā.  Kumina sēklas >>

Amaranta sēklas

Amaranta audzēšanas un izmantošanas vēsturei ir vismaz 8000 gadi. Amaranta vēsture ir tikpat pārsteidzoša, ka arī traģiska.
Amarants tika plaši izmantots kā pārtikas un pielūgšanas simbols inkiem un actekiem. Centrālās un Dienvidamerikas iedzīvotāji uzskatīja "nevīstošu" amarantu par dievišķo kultūru un izmantoja amaranta eļļu un amaranta sēklas vietējās upurēšanas ceremonijās.

Амарант - новая культура, привлекающая к себе внимание исследователей и практиков богатством и сбалансированностью белка, повышенным содержанием витаминов, минеральных солей

Spāņu konkistadori-iekarotāji nolēma, ka iznīcinot šo nežēlīga rituāla būtisku atribūtu - amarantu, viņi varētu iznīcināt necilvēcīgo tradīciju. Audzēšana, uzglabāšana un amarantu izmantošana tika stingri aizliegta. Sakarā ar to, vērtīgāko un unikālu augu, kas šodien, zinātnieki, kas pēta to īpašības nosauca par "21.gadsimtā produktu ", aizmirsa to dzimtenē.

Spāņi, protams, atveda šo brīnišķīgo augu uz Eiropu (16. gadsimta beigās), bet īsti nezinot par amaranta vērtīgām īpašībām pārtikā un medicīnā, Vecajā pasaulē amarantu sāka izmantot tikai kā skaistu dekoratīvo augu.

Amarants - jauna kultūra, kas piesaista zinātnieku un praktiķu uzmanību ar minerālvielu bagātību un olbaltumvielu līdzsvaru, tas satur daudz vitamīnu, minerālsāļu. Pētījumi, kas veikti pēdēju desmitu gadu laikā ir atklājuši amaranta piemērošanu dažādu slimību ārstēšanai un profilaksei.

Amaranta olbaltumvielu saturs ir 13-19%, pareiza sakrišanā ar teorētiski aprēķināto ideālu proteīnu skaitu, un to aminoskābju sastāvs ir vienāds ar sievietes piena olbaltumvielām. 100 g amaranta olbaltumvielās ir ietverti 6,2 g lizīna - neaizstājamās aminoskābes, kas nav tādā apjomā citos augos. Lizīna trūkuma gadījumā pārtika vienkārši nesagremojās un olbaltumvielas organismā atrodas " caurlaides" tranzītā.

Amaranta sēklas ir bagātas ar sarežģītām polinepiesātinātām taukskābēm (linolskābe, palmitīna, stearīna, oleīna, linolēnskābe), un to saturs ir 77%, 50% pieder linolskābei, kas tiek sintezēta no arahidonskābes, kas ir prostaglandīnu sintēzes pamats organismā.

Arī amaranta sastāvā ir citas cilvēka organismam svarīgas vielas, piemēram, serotonīns, sarkanās sērijas pigments, ksantīni, žults skābes, holīns, steroīdi, B grupas vitamīni (riboflavīns - B2, tiamīns - B1), vitamīns E, tokoferoli, D vitamīns, pantotēnskābe un skvalēns.

Pašlaik amarants jau ir veiksmīgi izmantots dažādās valstīs, lai ārstētu dažādu slimību virkni - iekaisuma procesi, uroģenitālās sistēmas vīriešiem un sievietēm, hemoroīdi, anēmija, nespēks, cukura diabēts, aptaukošanās, nervozitāte, dažādas ādas slimības un apdegumi, periodontīts, kuņģa čūla un divpadsmitpirkstu zarnas čūla, ateroskleroze.

Preparāti, kas satur amaranta eļļu, samazina holesterīna daudzumu asinīs, aizsargā organismu no radiācijas ietekmes, veicina ļaundabīgo audzēju uzsūkšanos pateicoties skvalēnam - unikālai vielai.  Amaranta sēklas  >>

Kvinoja sēklas

Ārēji kvinoja ir ļoti līdzīga graudiem, bet patiesībā kvinoja - augu sēklas saistīti ar spinātiem. Šo augu dzimtene ir Andes augstienes. Tur iedzīvotājiem kvinoja ir viena no pārtikas pamatproduktiem un ne mazāk pieprasīta nekā kartupeļi un kukurūza. Sakarā ar to, augsta ienesīguma un izturības pret nelabvēlīgiem apstākļiem, tas ne reizi saglabāja cilvēkus no "izsalkušiem laikiem." Un pateicoties lielai uzturvērtībai un labai garšai, to iesauca par "zelta graudiem."

КИНОА Это просто Подарок Природы для тех людей, чье здоровье вынуждает их придерживаться безглютеновой диеты.

Pata par sevi, kvinojas garša nav skaidri izteikta. Var teikt, ka šim augam ir neitrāla garša. Tieši tāpēc no kvinojas var pagatavot saldus un pikantus ēdienus, pievienot karstām un aukstām uzkodām un salātiem, to izmanto gaļas vietā veģetārā diētā.
To ietekmes spēku uz cilvēka organismu nevar salīdzināt ar jebkuru graudaugu. Tas ir ļoti vērtīgs dārzeņu proteīnu avots, kas viegli sagremojās. Dažu pupiņu šķirņu proteīnu saturs pārsniedz 20%, kas ir ievērojami augstāks, nekā citos augos. Un proteīns, kas ietverts kvinojā, pēc aminoskābju sastāva ir līdzīgs piena proteīniem. Tas padara šo augu par neaizstājamu produktu bērniem, veģetāriešiem, grūtniecēm, sportistiem un cilvēkiem, kuri pastāvīgi pakļauti lielai fiziskai vai garīgai slodzei.

Tomēr kvinojā ir daudz citādu uzturvielu. Tā ir bagāta ar dzelzi, fosforu, cinku un kalciju. Tā sastāvā ir vitamīni, minerālvielas, šķiedrvielas, ogļhidrāti, tauki.

Sakarā ar kvinojā ietvertu lizīnu, organismā ļoti labi uzsūcas kalcijs, tas veicina augšanu, nostiprina. Tāpēc šis produkts ir lielisks profilakses un terapijas aģents artrozes, artrīta un citu līdzīgu slimību gadījumā. Kvinojas graudaugi arī palīdz ātrāk bojāto audu sadzīšanai, novērš anēmiju, matu izkrišanu, uzbudināmību un uzmanību rašanos.

Šķiedrvielas, ar kurām bagāts šīs produkts, ir ļoti noderīgs diabētiķiem un cilvēkiem, kas cieš no aptaukošanās, hipertensijas un sirds slimības. Tā izvada holesterīnu no organisma, toksīnus un daudzas citas kaitīgas vielas. Kvinoja satur arī daudz fitīnskābes, kas novērš vēža attīstību un pazemina holesterīna līmeni.

Tas ir tiešam dabas dāvana tiem cilvēkiem, kuru veselība spiež ievērot bezglutēna diētu. SUPERFOODS Quinoa Seeds >>
 

+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024