Kala zirņi satur maz tauku, daudz šķiedrvielu un bagāti ar proteīniem.
Nomizoti un sašķelti kala zirņi pazīstami kā chana daal.
Kala chana zirņi ir vieni no pamatkomponentiem indiešu un Tuvo Austrumu virtuvē. Bieži tiek izmantots kā bāze salātiem, zupām vai karija pagatavošanai. Var izmantot ēdieniem no sautētās gaļas un sacepumiem. Vai izmantot kopā ar kuskusu, kvinoju vai citiem graudiem.
Ieguvumi veselībai:
Recepte nieru vai urīnpūšļa akmeņiem. Sauju zirņu nomērcē ūdenī pa nakti. Ēd nākamajā rītā ar medu. Ūdens, kurā mirka zirnīši ir labs, ja nepieciešams apturēt vemšanu.
Pirms vārīšanas iesakam uz nakti izmērcēt ūdenī.
![]() |
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv SIA ELFARM HERBALSHOP LV40003936046 Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija Rekvizīti norēķiniem: AS Swedbank HABALV22 KONTS: LV66HABA0551017184222 |
Akcijas Kā pasūtīt? Kur nopirkt? Kā pasūtīt? Draugi Aurvēdiskie augi Uzzini savu Došu |
Dabur Organic India Himalaya Drug Planet Ayurveda Indian Henna Bioherba Herbals Diet Swanson LIFELINES |
![]() |