_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

MYRRH GUM 50g

Mirres sveķi
Kods: 2379 5.50
Myrrh Gum 50g
Mirres sveķi 

Iepakojums: 50g

Izcelsmes valsts: Indija


Mirres sveķi ir vidēji līdz tumši brūnā krāsā, aromātiski un tiek iegūti no mirres koka mizas.

Kopš seniem laikiem mirres sveķi ir izmantoti kā vīraka un smaržu sastāvdaļa. Tam ir sena folkloras un garīguma vēsture daudzās senajās kultūrās, jo to izmantoja, lai svaidītu karaļus un smaržotu svētceļnieku audumus, kas ceļo uz svētvietām. Mirres sveķi tiek iegūti no Commiphora myrrha, zemu augoša, tuksneša koka, kas izdala viskozu dzeltenu gumiju, kas sacietē sarkanbrūnos sveķos. Mirres sveķus var izmantot ķermeņa kopšanas receptēs, vīraka maisījumos un macerēt kā ekstraktu.

Ar savu dūmakaino, zemes smaržu mirrei ir sena vēsture kā iecienīta visu kultūru vidū, sākot ar tās pirmajiem atklājumiem tālajos laika posmos. Tā dzimtene ir Etiopija un Somālija, un ēģiptieši to izmantoja jau 3000. g. p.m.ē. balzamēšanai, kā arī kā vīraks, ko dedzināja kremēšanas un bēru laikā, lai maskētu jebkādas nepatīkamas smakas līdz pat 15. gadsimtam. Tiek uzskatīts, ka mirre ir viena no galvenajām sastāvdaļām mītiskajās ēģiptiešu smaržās Kyphi. To izmantoja arī karaļu svaidīšanai un audumu smaržai tiem, kas ceļo uz svētvietām. Mirrei visu laiku ir bijusi liela vērtība; romieši pat novērtēja to tikpat augstu kā zeltu, izmantojot to kā nodrošinājumu naudas parādiem.

To bieži gatavo kā tinktūru ājurvēdas un tradicionālās ķīniešu medicīnas augu preparātos. Lieto kopā ar citām sastāvdaļām daudzu kosmētikas līdzekļu un vīraka maisījumu izstrādei.

Sastāvs: Mirres koka sveķi (Commiphora myrrha)

Lietošana

Mirres sveķus var izmantot aromlampās, vannai, skrubjos, ziepēs, jo tiem piemīt spēcīgas antibakteriālas spējas un tie novērš iekaisumus, dezinficē. No mirres sveķiem ar tvaika destilācijas metodi iegūst mirres ēterisko eļļu.

Mirres sveķu novārījumu vai izvilkumu eļļā var izmantot ķermeņa vai sejas ādas kopšanai- lai mazinātu ādas kairinājumu, sāpes, iekaisumus, kā arī uzlabotu ādas elastību, novērstu grumbu viedošanos.

Mirres sveķus var lietot samaltus 3%-10% koncentrācijā izvilkumos, novārījumos, maskās, vannas piedevām, ķermeņa skrubjiem, ziepēm.

Piesardzības pasākumi

Nav paredzēts lietošanai grūtniecības laikā, izņemot kvalificēta veselības aprūpes speciālista uzraudzībā. Mirres rūgtā garša var izraisīt sliktu dūšu un vemšanu cilvēkiem ar jutīgu vēderu. Pirms augu izcelsmes produktu lietošanas iesakām konsultēties ar kvalificētu veselības aprūpes speciālistu, īpaši, ja esat grūtniece, barojat bērnu ar krūti vai lietojat kādas zāles.

Citi pērk

Ayurvedic Yoga 1.75€ Yoga smaržkociņi var neuzkrītoši regulēt emocionālo stāvokli
Ayurvedic AMBER 1.75€ Ayurvedic AMBER - dzintara smaržkociņi
GOLOKA LOTUS 1.75€ Meditatīvs, sakrāls aromāts, piemērots lūgšanām, meditācijai un mājas attīrīšanai

TOP preces

SATYA NAG CHAMPA 1.75€ Šo aromātisko vielu unikālais aromāts uzlādē ar optimismu un atjauno vēlēšanos baudīt dzīvi
SATYA SUPER HIT 1.75€ Salds un viegls, bet ne salkans aromāts, patīk vienmēr un visiem
GOLOKA NAGCHAMPA 1.75€ Meditatīvs, sakrāls aromāts, piemērots lūgšanām, meditācijai un mājas attīrīšanai
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024