_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

Black Cumin oil Bioherba 250ml

Auksti spiesta melno ķimeņu eļļa
Kods: 3672 17.90
Bioherba Black Cumin oil 250ml
Kods: 36722 45.90
3 x Bioherba Black Cumin oil 250ml
Auksti spiesta melnā sēklu eļļa (Nigella sativa, Kalahungi, melnās sēklas)

Ražotājs: Bioherba, Bulgārija

Iepakojums: 250 ml


Melnā ķimene ir leģendārs austrumu augs, ko izmanto kā līdzekli pret dažādām slimībām. Melnās sēklu eļļas ārstniecisko īpašību vēsture sakņojas laika miglā. Ēģiptes karaliene Nefertiti zināja par šīs eļļas apbrīnojamo iedarbību uz ādu un izmantoja to, lai saglabātu skaistumu un jaunību.



Slavenais arheologs lords Kārters faraona Tutanhamona apbedījumā atklāja nezināmu melno eļļu. Vēlāk izrādījās, ka tā bija "melnās ķimenes eļļa" vai "nigella". Šis atradums liek domāt, ka senie ēģiptieši pazina Melno ķimeni un izmantoja to pirms 3000 gadiem. Tā atklāšana starp apbedītā karaļa īpašumiem neapšaubāmi norāda uz tā nozīmi šajā laika posmā.

Nigellai (Nigella sativa) ir gandrīz ducis vārdu. Kalonji (kalonji) - tas ir no hindi, habbat al baraka - burtiski "svētītas sēklas" - no arābu, un arī ziedošs fenhelis (fenheļa zieds), melnā ķimene (melnā ķimeņu), muskatrieksta zieds (muskatrieksta zieds), itāļu koriandrs (romiešu valodā). koriandrs), melnais sezams (melnais sezams). Amerikā to sauc par černušku. Acīmredzot šo vārdu tur atnesuši krievu emigranti. Un tas vēl nav viss. Ir skaidrs, ka daudzi nosaukumi ir mulsinoši un rada zināmu neskaidrību.

Pašam Nigella augam botāniski nav nekā kopīga ar sezamu (sezamu), fenheli, ķimenēm un vēl jo vairāk ar sīpoliem. Visizplatītākais nosaukums melnās ķimenes nigella saņēma lapu līdzības (plānas, cirsts, piemēram, fenheļa) un sēklu formas un krāsas dēļ. Nigellā tie ir mazi, melni, ar asu garšu. Tieši sēklas ir ļoti populāra garšviela austrumu valstīs, un arābu pasaulē tās ir arī zāles, par kurām Korāns saka: "Melnajā ķimenē dziedē no visām slimībām, izņemot nāvi." Un, ja Eiropas tautas medicīnā nigellai tiek atvēlēta diezgan pieticīga vieta - to izmanto kā kuņģa un choleretic līdzekli, tad austrumos melnās ķimenes sēklas un eļļu izmanto gandrīz pret visām slimībām.

Melnās ķimenes aug Vidusjūrā, Āfrikas ziemeļos, Marokā, Āzijā un Arābijas pussalā.

• Melnās ķimenes darbojas kā imūnsistēmas toniks. Veicina enerģijas aktivizēšanu, palīdz pie ātra noguruma un hroniska noguruma. Stimulē aizkrūts dziedzera darbību, kas ir atbildīga par visa ķermeņa aizsardzību. Saskaņā ar daudziem pētījumiem tas ir ideāls kandidāts vēža audzēju ārstēšanai un profilaksei.

• Melnās ķimenes eļļa veicina asinsspiediena normalizēšanos. Palīdz pret bezmiegu, galvassāpēm un nervu sistēmas problēmām. Efektīva asinsvadu slimību, jo īpaši smadzeņu asinsvadu sklerozes, ārstēšanā.

• Tas ir pretalerģisks, tāpēc palīdz dažādu alerģisku ādas slimību ārstēšanā – ekzēmu, alerģisku iekaisumu, kas saistīti ar histamīna traucējumiem.

• Tā sastāvā esošajām ēteriskajām eļļām ir izteikta baktericīda un antiseptiska iedarbība. Tas ir efektīvs pretsēnīšu (Candida albicans) un pretvīrusu līdzeklis: novērš niezi, atjauno iekaisušo ādu. Palīdz atbrīvoties no pūtītēm un pūtītēm.

• Melnās ķimenes eļļa ir lielisks līdzeklis pret strijām grūtniecības laikā. Baro, mitrina, piesātina ādu ar vitamīniem, uzlabo vielmaiņas procesus, mazina iekaisumu un aizsargā ādu no sausuma. Eļļa uzlabo asinsriti un sejas krāsu.

• Šo eļļu ieteicams lietot, lai novērstu matu izkrišanu un pārmērīgas taukainības gadījumā. Agrīnās plikpaurības stadijās tas ir īpaši efektīvs kombinācijā ar olīveļļu un lavandas eļļu. To izmanto arī, lai atjaunotu pelēko matu krāsu.

• Melnās ķimenes eļļu lieto kā efektīvu diurētisku, holerētisku (nepietiekamas žults sekrēcijas gadījumā) un vieglu caurejas līdzekli. Veicina akmeņu sasmalcināšanu un izņemšanu nierēs un urīnpūslī, veicina tārpu izvadīšanu.

• Novērš aptaukošanos, veicina svara zudumu, pazemina asinsspiedienu un novērš asinsvadu spazmas, ievērojami pazemina holesterīna līmeni.

• Zinātnieku grupas veiktie pētījumi Kairā pierādīja, ka melnās ķimenes eļļa pazemina cukura līmeni asinīs diabēta slimniekiem.

• Efektīva augšējo elpceļu iekaisumiem: sauss klepus, bronhiālā astma, astmatisks bronhīts, sinusīts, sinusīts, tonsilīts.

Sastāvdaļas: dabīga auksti spiesta melno sēklu eļļa (Nigella Sativa)

Kā lietot: Lietojiet pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

Grūtniecības un zīdīšanas laikā nelietot iekšķīgi, bet tikai ārēji. Aizliegts pieteikties pacientiem ar transplantētiem ķermeņa orgāniem (aknām, nierēm, sirdi), jo. tiek pastiprināta ķermeņa imunitāte, kas var būt orgānu atgrūšanas rezultāts.

Regulāra melnās sēklu eļļas lietošana palielina ķermeņa pretestību un palīdz uzturēt veselība. Neizjauc dabisko līdzsvaru un tam nav blakusparādību.

Regulāra melnās sēklu eļļas lietošana uzlabo organisma pretestību un saglabā veselību. Neizjauc dabisko līdzsvaru un tam nav blakusparādību.

Citi pērk

Linseed oil Naturpura 250ml 3.90€ Linsēklu eļļa auksti spiesta nerafinēta
Sattva KALONJI oil 250ml 18.50€ Melnās ķimenes eļļa
WALNUT OIL VITA 12.50€ Valriekstu eļļa ir bagātīgs neaizvietojamās taukskābes Omega 3 avots

TOP preces

HLOROFILS 500 ml 15.90€ Tas dziedina un attīra orgānus un pat iznīcina daudzus mūsu iekšķīgos ienaidniekus
SESAME OIL Sattva 500ml 7.30€ Nerafinēta Sezama eļļa
KURKUMA BIO SULA 19.90€ KURKUMA bio sula 250ml
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024