_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

SAFFRON 1g

Augstākās kvalitātes Safrāns. Safrānam piemīt spēcīgs savdabīgs aromāts un rūgteni sīva garša
Kods: 3715 5.00
Rishta Spanish Saffron 1g

Augstākās kvalitates Safrāns

Ražotājs: Rishta Spanish Saffron

Iepakojums: 1g


Safrānu dēvē par garšvielu karali. To gatavo no kaltētām krokusu drīksnām (Crokus sativus), kuru audzē Kašmirā, Spānijā, Portugālē un Ķīnā. Nosaukums „safrāns” cēlies no arābu „azafran”, kas tulkojumā nozīmē „dzeltens”.

Safrānam piemīt spēcīgs savdabīgs aromāts un rūgteni sīva garša. Tuvajos Austrumos un Dienvideiropā safrānu pievieno rīsu ēdieniem, arī izmanto kā krāsvielu mīklas izstrādājumos un gaļas ēdienu gatavošanā.

Katrā krokusa ziedā ir tikai trīs safrāna dzīslas, tāpēc viena kilograma safrāna iegūšanai vajadzīgs apmēram 300 000 ziedu, turklāt drīksnas izņem ar rokām. Safrāns ir ļoti dārgs, bet pat mazs safrāna daudzums ēdienā ir sajūtams. Tas ir smalks un patīkams aromāts. Ēdienam safrāns piešķir intensīvu oranži dzeltenu nokrāsu. To lieto konditorejas izstrādājumu, rīsu ēdienu un dzērienu krāsošanai un aromatizācijai.

Lai iegūtu spēcīgāku aromātu un spilgti oranžu toni, safrāna dzīsliņas uz sausas pannas un lēnas uguns nedaudz pagrauzdējiet, pēc tam saberziet pulverī un sajauciet ar ēdamkaroti silta piena. Šo maisījumu pievienojiet ēdienam, kuru gribat aromatizēt.

Pagatavošanas recepte

Safrāna rīss ar āboliem:


Domāts 4 porcijām. 1 bļodiņa basmati rīsu, 3 vidēja lieluma āboli, 2-3 ēdamkarotes cukura, ¼ tējkarotes safrāna, 2,5 bļodiņas ūdens rīsu gatavošanai, 2 ēdamkarotes tvaicēta sviesta, 1 kanēļa nūjiņa, 4 krustnagliņas, 6 kardamona pākstis, 1 lauru lapa, 50 g mandeļu plāksnītēs, 50 g rozīņu.

Nomazgājiet rīsus, nolejiet ūdeni. Nomizojiet ābolu, izņemiet serdi un sagrieziet gabaliņos. Sagatavojiet sīrupu: cukuru, šķipsniņu safrāna 1 bļodiņā ūdens vāriet 30 min, kamēr paliek 1/3 no sākotnējā tilpuma. Karsējiet Gi sviestā kanēli, kardamonu un lauru lapu. Samaisiet un pievienojiet rīsus. Maisot cepiet 3 min, pievienojiet ūdeni un ļaujiet uzvārīties, tad pievienojiet atlikušo safrānu, uzlieciet vāku un uz lēnas uguns vāriet 10 min. Kastroli noņemiet no uguns. Rīsos izveidojiet padziļinājumu un ielieciet tur ābolus, nedaudz sīrupa, rozīnes un sagrieztās mandeles. Tam virsū uzlieciet rīsus un pārlejiet ar atlikušo sīrupu. Uzlieciet vāku un uz lēnas uguns vāriet 15 min., kamēr rīsi gatavi. Izņemiet pievienotās nesasmalcinātās garšvielas un uzmanīgi samaisiet. Labu apetīti!

 


Citi pērk

Tea&Coffee Masala 60g 14.50€ Dažādu garšvielu maisījums tējai un kafijai
Sattva Cumin seeds 100g 1.90€ Ķimeņu sēklas
Black Cardamom 3.50€ Melnais kardamons

TOP preces

CHIA seeds 500g AKCIJA -30% 4.83€ Spēka un enerģijas avots
HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024