_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

CARDAMON POWDER

Zaļā kardamona pulveris CARDAMOMS GREEN
Atvainojiet, prece patreiz nav pieejama.

Zaļā kardamona pulveris - CARDAMOMS GREEN



Zaļā kardamona sēkliņām ir mazliet saldena, citronaina garša ar nelielu eikalipta piedevu.

Parasti kardamonu pievieno saldajkām piena biezputrām un plovam, tortēm, kūkām, cepumiem un kēksiem, kompotiem un ķīseļiem. Indijā un Ķīnā kardamonu liek pie tējas, arābu valstīs – pie kafijas. Ievēroja, ka kardamons mazina kofeīna negatīvo iedarbību un piešķir dzērienam izcilu garšu. Pievienots pienam, kardamons likvidē gļotas veidojošās īpašības. Uzlabo gremošanu un piešķir patīkamu aromātu un svaigumu elpai. V-P+K-

Kardamons satur kalciju, fosforu, dzelzi, magniju un cinku, B1, B2, B3 vitamīnus. Labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu, noņem stresu, novērš depresīvu stāvokli, stimulē smadzeņu darbību. Palīdz izvadīt no organisma gļotas, tāpēc izmanto astmas, bronhītu, saaukstēšanās un klepus ārstēšanā. Tas attīra arī kuņģa – zarnu traktu un ietilpst daudzu maisījumu sastāvā, kuri normalizē gremošanu. Pateicoties kardamona antiseptiskajām un sāpes noņemošām īpašībām, kardamons – lielisks līdzeklis, lai atvieglotu zobu sāpes, attīrītu mutes dobumu un elpošanu, jo efektīvi neitralizē patogēno floru.

Kardamonam ir izteikta dzesējoša iedarbība, tāpēc tas palīdz pret iekaisumiem, zobu un ausu sāpēm, samazina vairogdziedzera aktivitāti hiperfunkcijas gadījumā, uzlabo asinsapgādi asinsvadu sieniņās, labvēlīgi iedarbojas uz sieviešu hormonālo sistēmu, veicinot arī laktāciju, nomierina prātu un mazina stresu, uzlabo atmiņu un prāta darbību, noder arī acu iekaisuma reizēs. 

Ajūrvēdā kardamonu min kā spēcīgu līdzekli, lai normalizētu gremošanas sistēmu un palīdz pret vēdera uzpūšanos. Tāpēc tas bieži vien tiek košļāts pēc ēšanas. Atsvaidzina arī elpu. Tas remdē gaisa un ūdens elementus organismā. Mazina depresiju un paceļ garastāvokli. Ārstē kakla sāpes, aizsmakumu. Mazina galvassāpes un žagas.

Zaļais kardamons piešķir burvīgu garšu un smaržu cepumiem, marcipānam, rauga mīklas izstrādājumiem, pa pākstiņai var pielikt arī kompotiem, zupām (jo īpaši zirņu zupai), mērcēm. Tas lieliski piestāv citrusaugļiem, bet tējai vai citam karstam dzērienam dod tiešām burvīgu garšas akcentu. Kardamons labi garšo pie rīsu pudiņa un dažādiem piena ēdieniem (glāze karsta piena ar kardamonu ir lielisks līdzeklis, kā atbrīvoties no nakts murgiem un saldi gulēt līdz rītam!). Aptuvenais pievienojamais daudzums: viena samalta pākstiņa uz kilogramu mīklas vai cita ēdiena. Saldajiem ēdieniem, ķīseļiem, kompotiem uz vienu litru šķidruma pietiek ar ½ vai 1/3 samaltas pākstiņas. Veselas pākstiņas pievieno 5 minūtes pirms gatavošanas beigām, maltu kardamonu – pašās beigās.

Recepte - Melleņu - ābolu kūka

SASTĀVDAĻAS




  • 180 g kviešu miltu

  • 1 1/2 tējk. cepamā pulvera

  • 1 tējk. maltu kardamona sēklu

  • šķipsniņa sāls

  • 100 g mīksta sviesta vai kokosriekstu sviesta

  • 200 g cukura

  • 1 lielas olas aizvietotājs (1 ēdamkarote ar kaudzi kartupeļu cietes + nedaudz ūdems vai 2 ēdmakarotes ar kaudzi zirņu miltu + nedaudz ūdens, vai 2 ēdamkarotes maltu linsēklu + ūdens)

  • 1 tējk. vaniļas cukura

  • 1/2 krūzes piena, istabas temperatūrā (var aizvietot ar rīsu, auzu, sojas vai jebkādu citu pienu)

  • 3 lieli āboli. nomazgāti, nomizoti un sagriezti 5 cm gabaliņos

  • 1/2-1 krūze melleņu

  • 1 ēd.k. cukura (pūdercukuram)



PAGATAVOŠANA




  1. Iesildi cepeškrāsni līdz 175°. Iesmērē kūku formu ar sviestu, kokosriekstu eļļu vai olīveļļu (22-25 cm).

  2. Bļodā sajauc cepamo pulveri, zaļo kardamonu un sāli.

  3. Lielā bļodā sajauc sviestu un cukuru, līdz tas ir balts un viegls, apmēram 4 minūtes. Pievieno olu aizvietotājus un vaniļu un vēlreiz kārtīgi samaisi.

  4. Pievieno cepamā pulvera maisījumu, miltus un pienu, Maisi, līdz viss kārtīgi samaisās kopā. Liec šo masu sagatavotajā kūkas formā.

  5. Pa virsu ber ābolus un mellenes. Pārkaisa pāri cukuru.

  6. Cep kūku 10 minūtes, pēc tam samazini grādus līdz 150 °C un turpini cept vēl 40-50 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna.

  7. Kad kūka gatava, ņem ārā no cepeškrāsns, pa virsu ber vēl mellenes un pārkaisa ar pūdercukuru.

  8. Pasniedz ar mellenēm, saldējumu vai krūzi auksta piena.



Ražotājs: P&B Foods Ltd, Indija

Iepakojums: 50g


Citi pērk

ORGANIC INDIA BLACK PEPPER whole AKCIJA -50% 3.45€ BIO Melnie pipari jebkuram ēdienam dod asumu, pie tam uzlabojot gremošanas procesus
Basmati Rice Steamed with Moong Beans 300g 1.50€ Tvaicēti basmati rīsi ar mungo pupiņām
CHANA MASALA MDH 3.50€ CHANA MASALA MDH

TOP preces

CHIA seeds 500g AKCIJA -30% 4.83€ Spēka un enerģijas avots
HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024