Pikulī (Pickle) ir sāļa dārzeņu vai augļu marināde, kas ir ļoti populāra dienvidāzijā un Indijā.
Ja vēlaties saviem ēdieniem pievienot unikālo Indijas garšu, šis ir tieši jums. Marinētos dārzeņus variet uzlikt uz šķīvja malas blakus pamatēdienam. Indiešu marinētie dārzeņi vai augļi ir marinēti eļļā un tiek lietoti Pakistānas, Bengāļu un Indijas virtuvēs kā piedeva pie dažādiem ēdieniem. Tie labi der pie gaļas ēdieniem, rīsiem un sviestmaizēm.
Pagatavošanai izmanto negatavus mango, citronus, laimus, zaļos čilli piparus, ķiploku daiviņas, ingveru, ziedkāpostus, burkānus, mārrutkus, redīsus, dažreiz lotosu. Dārzeņus un augļus sagriež maziņos gabaliņos un pēc tam apkaisa ar sāli un garšvielām, tie ievelkās siltā, eļļainā «pirtī» vismaz trīs nedēļas pirms tos var lietot uzturā.
Šī procesa rezultātā izveidojusies marināde nogalina iespējamās baktērijas. Visbiežāk (tajā skaitā rūpnieciski) pikkuli gatavo no mango, laima, čilli, ķiploka, assorti.
HIMALAYAN SALT coarse1.50€Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54 herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222