_ _ _
Katalogs
HERBALS.LV Veikali
Uzzini savu Došu
Piesakies jaunumiem Herbals
Piegade
Saņem jaunumus pārlūkā:

METHI FENUGREEK SEEDS

Grieķu sierāboliņa sēklas
Kods: 3605 1.90
Herbals Methi seeds 100g
Kods: 36055 4.90
3 x Herbals Methi seeds 100g

SIERĀBOLIŅU (GRIEĶU) sēklas METHI SEED Izcelsmes valsts: Indija

Iepakojums: 100g


Sanskrita nosaukums: Methi 

Latīņu valodā: Trigonella foenicium - graecum  

Angļu nosaukums: Fenugreek, Shambala

Grieķu sierāboliņa sēklām ir īpatnēja garša, tās piešķir ēdieniem indiešu ēdieniem raksturīgu garšu – šī garšviela ir ļoti populāra Indijā. Grieķu sierāboliņa garša un aromāts vislabāk izdalās karstumā, tāpēc pirms lietošanas garšvielu vislabāk ir apcept. Tām ir intensīva, maigi rūgtena garša un izteikts aromāts.

Grieķu amoliņa sēklas ir lielisks palīgs, lai atjaunotu spēkus pēc īpaši nogurdinošiem pasākumiem, īpaši ieticams nervu, elpošanas un reproduktīvās sistēmas problēmu gadījumā.

Lieto putras veidā, Grieļu amoliņa sēklas veicina laktāciju un veicina matu augšanu. No sēklām var pagatavot putriņu, kas veicina čūlu un brūču dzīšanu.

Grieķu sēklas – pazīstama garšviela daudzās valstīs: Indijā, Ēģiptē, Grieķijā, kā arī plaši piemērojama austrumu virtuvē. Grieķu sēklām ir mazliet rūgta un pikanta garša, tā nedaudz atgādina riekstu maisījumu ar pākšaugiem.

Indijā, grieķu sēklas pievieno mērcēm, zupām, pupiņu ēdienos kā biezinātāju, kas piešķir atšķirīgu garšu ēdieniem. Arī tās tiek pievienotas kafijai. Sasmalcinātas grieķu sēklas aromatizē sieru un mīklu.

Ēģiptē grieķu sēklas izmanto kā tēju "helbe", tiek uzskatīts, ka tāda tēja palīdz organisma termoregulācijai: ja Jūs dzersiet to karstos laikos - tā dot vēsuma sajūtu, aukstos laikos – tā silda, ka arī helbei piemīt pretsāpju un pretiekaisuma īpašības.

Lai sagatavotu dzelteno tēju "helbe" grieķu sēklas vispirms rūpīgi izskalo. Jūs varat pagatavot tēju kā parasti - 1-2 tējkarotes sēklu uz vienu verdoša ūdens glāzi. Bet labāk "Helbe" vārīt 5-7 minūtes, jo tādā gadījumā Jūs saņemsiet dzērienu, kas tiešam atslābina, dziedē un atjauno spēkus. Jūs varat dzert to kā tēju, pievienojot cukuru, medu, pienu, citronu, ingveru. Tēja no grieķu sēklām ir ļoti noderīga saaukstēšanās, bronhīta, astmas un pneimonijas gadījumos, jo helbei ir ļoti spēcīgs atkrēpošanas efekts – tas ir daudz izteiktāks nekā daudzām mūsdienu zālēm.

Sierāboliņu piemēro arī kā efektīvu līdzekli kuņģa slimībās gadījumos, lai stimulētu apetīti, E vitamīna deficītu, liesas slimību gadījumos.

Grieķu sierāboliņa sēklas satur: Omega-3 taukskābes, olbaltumvielas, C vitamīnu, B grupas vitamīnus, dzelzi, mangānu, varu, magniju, kāliju.


Citi pērk

Basmati Rice Steamed with Moong Beans 300g 1.50€ Tvaicēti basmati rīsi ar mungo pupiņām
RED RICE FLOUR 1kg 5.90€ Sarkano rīsu milti
Asafoetida Vandevi 100g 10.50€ Asafetīda, tiek saukta arī par HING - garšaugs ar unikālu un asu garšu

TOP preces

CHIA seeds 500g AKCIJA -30% 4.83€ Spēka un enerģijas avots
HIMALAYAN SALT Fine AKCIJA -30% 1.33€ Himalaju rozā sāls ir brīnišķīga piedeva ar perfekti sabalansētu sastāvu un intensīvu garšu
CHIA seeds 1kg AKCIJA -30% 8.75€ ČIA SĒKLAS (spāņu salvija)
Prece ir pievienota grozam.
+371 286-688-54
herbals@herbals.lv
SIA ELFARM HERBALSHOP
LV40003936046
Kr. Valdemāra 159, Rīga, LV-1013, Latvija
Rekvizīti norēķiniem:
AS Swedbank HABALV22
KONTS: LV66HABA0551017184222
Dabur
Organic India
Himalaya Drug
Planet Ayurveda
Indian Henna
Bioherba
Herbals Diet
Swanson
LIFELINES

Salidzini.lv logotips Meklē preces Latvijas interneta veikalos
All rights reserved | HERBALS.LV | Copyright SIA ELFARM HERBALSHOP © 2006-2024